(Ne)tančírna pro všechny generace

17.8.2023
Pro statisíce seniorů je samota mezi čtyřmi stěnami denní realitou. Žádné návštěvy. Žádný kontakt s okolím. Proto každoročně pořádáme podzimní (NE)Tančírnu pro všechny generace, jejímž cílem je dopřát seniorům kulturní zážitek a možnost potkat se s ostatními lidmi, zatančit si a pobavit se. Podpořte mezigenerační setkání a tanec. Protože kdo tančí, ten nestárne.
(Ne)tančírna pro všechny generace

Představte si, že je vám 90 let 🙏
Jste doma sám nebo sama.
Rodinu nemáte nebo žije někde hodně daleko 🌎
Celý den jen vy a čtyři stěny.

To je realita mnoha seniorů. 👴 👵

"Cítím se hodně osamělá. Pečuji o muže a nemohu jen tak odejít ven a nechat ho doma samotného, jen pokud mám pro něj hlídání. Čerstvý vzduch a jiný prostor, lidský kontakt a to, že si mohu s někým popovídat na společenských akcích, které Nadace pořádá, je pro mě osvěžující. Velice mi to pomáhá ke zlepšení mé duševní pohody. Setkání se s mladými lidmi je pro mě obrovský dar.“
Paní Věra (86 let), klientka Nadace 



Víme, že se touto akcí nepostaráme o všechny seniory, kteří se cítí osaměle, ale pro 150 z nich pořádáme na Občanské plovárně (NE)Tančírnu pro všechny generace. 💃 K příležitosti Mezinárodního dne seniorů budeme už třetím rokem pořádat oslavu života, propojovat generace a radovat se z pohybu a setkání.

Letos to budou tematicky "ZLATÁ ŠEDESÁTÁ" a všichni si tak budou moci připomenout tuto dobu a komu zdraví dovolí, tak si bude moci zatančit. 

A co všechno nás čeká?
✳ Kapela a rockn´roll
✳ Taneční workshop 
Letkis 
✳ DJ 
Občerstvení 
Sweet bar
 

"Vždy, když se cítím osamělý, zavřu oči a v mysli se přenesu na místo našeho setkání. Vzpomenu si na lidi, zvuky, chutě a barvy a je mi líp na těle i na duši."
Pan Miky (73 let), klient Nadace

DARUJI ZÁŽITEK

👉Čím vyšší výtěžek sbírky, tím více takových setkání. Pokud přesáhneme cílovou částku, zbytek peněz bude použit na další mezigenerační setkávání.

🌟aby bylo méně osamělých lidí
🌟aby si mohli vyrazit do společnosti
🌟aby se měli na koho obrátit
🌟aby si měli s kým popovídat
🌟aby byl svět starších lidí barevnější
🌟abychom předešli duševnímu strádání

Děkujeme za Vaši podporu! 👉 Váš dar pomůže zpříjemnit a odlehčit šeď všedních dní, kterou někteří starší lidé prožívají a rozzářit tak jejich dny a mysl i na několik měsíců.

DARUJI ZÁŽITEK


🧡Děkujeme, že jste tady pro ty, kteří na stáří zůstali sami 🧡