Hledáme Dobrovolníky!

16.8.2023
Zajímá tě dobrovolnictví? Máš pozitivní vztah k seniorům? A je ti víc než 18 let? Pak můžeš být dobrovolníkem Krásy pomoci 🙏
Hledáme Dobrovolníky!

Nadace Krása pomoci propojuje dobrovolníky se seniory, kteří jsou sami a nemají s kým chodit na procházky nebo si doma popovídat u kávy. Dobrovolníci jsou pro nás velmi cenní členové týmu, kteří nám pomáhají naplňovat naši misi – důstojné stárnutí pro naše prarodiče.

 

 

Být dobrovolníkem není jen tak. Aby spolupráce fungovala ke spokojenosti všech, má i dobrovolnictví svá pravidla. V první řadě vám musí být více než 18 let. Než vás propojíme se seniorem, popovídá si s vámi naše koordinátorka dobrovolníků, abyste si vyjasnili vzájemná očekávání a aby se o vás dozvěděla co nejvíc. Bude taky potřebovat vidět váš čistý trestní rejstřík a potvrzení od lékaře.

Při dlouhodobém dobrovolnictví navazujete se seniorem vztah, budete se ideálně potkávat pravidelně po delší dobu. Proto si s vámi bude chtít ujasnit, že rozumíte tomu, že je to určitý závazek a není dobré, pokud si to po chvilce rozmyslíte. “Váš” senior si to totiž může brát osobně a mít pak strach spojit se s někým jiným. Rozumíme ale samozřejmě tomu, že se může vaše situace změnit a nebudete moci plnit funkci dobrovolníka tak dlouho, jak jste plánovali.


Pokud nemáte prostor pro dlouhodobé dobrovolnictví, můžete se zapojit také jako flexibilní dobrovolníci. Ti nám pomáhají s různými věcmi v našem týmu nebo třeba s rozvozem věcí klientům, ale není to takový závazek. Nepotkávají se ale se “svým” seniorem pravidelně. Dobrovolníky využíváme v Praze, ale umíme vás případně odkázat na další neziskovky i v jiných městech.

Víc informací také tady: https://www.krasapomoci.cz/stante-se-dobrovolnikem