Dobrovolnické centrum Adra Ostrava

17.8.2022
Dobrovolnické centrum Adra Ostrava podporujeme už od roku 2011 a od té doby jsme spolu vymysleli spoustu skvělých věcí. Třeba rikšu pro seniory, kterou vidíte na fotce. V rozhovoru s vedoucí centra si přečtěte, co o spolupráci s nadací říkají v Ostravě.
Dobrovolnické centrum Adra Ostrava

Představte nám stručně práci vaší neziskovky. 

ADRA o.p.s. je mezinárodní humanitární organizace, která provozuje v ČR 15 dobrovolnických center. ADRA Ostrava je jedním z nich a jeho posláním je propojovat svět lidí kteří pomoc potřebují s těmi, kteří ho nabízejí. Naši dobrovolníci pomáhají trávit volný čas ostravským seniorům žijícím v domovech pro seniory, nebo u nich doma. Spolupracujeme se 14ti domovy pro seniory a s 60ti seniorskými domácnostmi. Náplní činnosti dobrovolníků je např. povídaní, hraní společenských her, vzpomínání na mládí, pomoc při aktivizačních činnostech, vycházky, vyjížďka na rikši…v rámci mezigeneračního programu si mladí dobrovolníci připravují pro seniory různé kvízy, společně pečou, nebo v rámci Beauty day okrašlují seniorky. Dobrovolníky vedeme k tomu, aby mohli dělat to, co je baví, v čem jsou dobří a tím zpestřovat život často velmi osamoceným lidem.

 

Jak dlouho vás nadace podporuje a kolika lidem jste díky této spolupráci pomohli?

Nadace nám pomáhá již od roku 2011 a díky této dlouholeté spolupráci jsme v Ostravě pomohli již tisícům lidí v seniorském věku.

 

Co pro vás Krása pomoci znamená?

Krása pomoci je pro nás spolehlivý dlouholetý partner, díky kterému můžeme naše projekty rozvíjet. Velmi si ceníme právě podpory dobrovolnictví, na kterou je v ČR vypsáno jen málo dotačních příležitostí. Bez Krásy pomoci by v Ostravě senioři např. nemohli vyjet na projížďku rikšou. Je prostě krásné pomáhat s vámi a vidět rozzářené tváře seniorů.