Bezpečná koupelna od Laufen

21.12.2022
Nová koupelna - bezpečná a krásná! Opět díky našemu partnerovi LAUFEN a tentokrát v Ostravě . Koupelna vybavená komponenty zn. JIKA už slouží klientům Slezské diakonie SILOE Ostrava.
Bezpečná koupelna od Laufen

Našeho parťáka, firmu LAUFEN, asi netřeba dlouze představovat. Jsou partnery nejen našich akcí (Běh pro babi a dědu, Beauty of Help Award), díky nim se ale také za poslední dobu podařilo zlepšit život mnoha seniorů! 

Společně jsme realizovali koupelny v několika domácnostech, posledním společnou rekonstrukcí byla nedávno koupelna, která nyní slouží klientům Slezké diakonie SILOE v Ostravě.

Původní koupelna měla pro potřeby klientů služby (s vážnými poruchami paměti a stále častěji s vážnými pohybovými potížemi) nevhodné uspořádání, byla vybavena vanou, ke které ale nebyl dostatečný přístup, zároveň nebylo možné najet do koupelny s koupacím lůžkem. Cílem rekonstrukce bylo vybourání vany a změnění dispozic koupelny tak, aby byla dobře přístupná pro imobilní klienty a aby nově vzniklý prostor umožnil lepší pohyb pečovatelek okolo klienta, příjezd s koupacím lůžkem a případně zvedákem.

Vše se povedlo na jedničku, rekonstrukce začala na začátku prosince 2022 a skončila ještě před Vánocemi! 

A výsledek? Klienti domova jsou nyní v bezpečném a čistém prostředí.

Realizace projektu je sama o sobě velkým úspěchem. Bez spolupráce  sespolečností LAUFEN by pro diakonii v Ostravě realizace takové koupelny nebyla možná. DĚKUJEME!