Výroční zpráva za rok 2018

Milí přátelé nadace!

Rokem 2018 jsme uzavřeli naše první kulaté výročí – 10. rok fungování nadace. Jsme za tento milník moc vděční a děkujeme všem, kteří toto krásné výročí umožnili. Oslavili jsme to stylově – naše pozvání přijal Pierre Richard, který od nás také dostal první cenu Beauty of Help Award. Chceme ji pravidelně udělovat lidem, kteří žijí ve vyšším věku stále aktivní život a jsou inspirací pro všechny generace.

V roce 2018 jsme pracovali na rozvoji našeho projektu Doma bez obav. Navázali jsme nová partnerství, rozšiřovali témata, se kterými umíme našim seniorským klientům pomoci a také zahájili práci na rozšíření projektu i do dalších měst mimo Prahu.

Dále jsme pracovali na našem novém projektu Zlatá práce. Ten si klade za cíl pomáhat lidem ve věku 50+ uspět na pracovním trhu, a zároveň spolupracovat s firmami, které při současném nedostatku pracovní síly
hledají nový zdroj pracovníků.

Navázali jsme také na spolupráci s vládou a s OSN. Taťána se zúčastnila konference UN Women o postavení žen a na podzim spolu s ředitelkou nadace také International Conference on Population Dynamics (ICPD) v Ženevě.

Přivítali jsme také nové partnery a představili nové produkty. V knihkupectví například najdete knihu Nesmrtelní od Miloše Zapletala a ve vinárnách zase víno Rodokmen. Závěr roku byl ve znamení pokračování kampaně s Penny Marketem, která upozornila na důležité téma samoty ve stáří. A také ve znamení módy – s Luxury Bags jsme připravili první charitativní bazárek. V rámci naší nadační podpory jsme mezi 14 projektů neziskových organizací rozdělili 871 000 Kč.

Děkujeme všem partnerům, firmám i jednotlivcům, kteří nás podporují. Bez Vaší podpory bychom to nedokázali. Těšíme se, jaké výzvy nás čekají v roce 2019. Společně s Vámi se totiž nebojíme postavit žádné výzvě.

Taťána G. Brzobohatá
Předsedkyně správní rady