Výroční zpráva 2019

Milí přátelé,

rok 2019 byl velmi turbulentní. Byl plný krásných příběhů, skvělých akcí, opět jsme překonali loňský rozpočet a navýšili naši podporu projektům po celé České republice. Také nás ale potkala velmi nepříjemná událost, v březnu 2019 byla naše kancelář vykradena. Byla to velká zkouška našeho týmu a s odstupem času si dovolujeme tvrdit, že jsme ji úspěšně zvládli. Chceme tímto ještě jednou poděkovat všem partnerům a přátelům nadace, kteří nám v této době tolik pomohli.

V roce 2019 jsme pracovali na rozvoji našeho projektu Doma bez obav.
Navázali jsme nová partnerství, rozšiřovali témata, se kterými umíme našim seniorským klientům pomoci a také zahájili práci na rozšíření projektu i do dalších měst mimo Prahu.

Dále jsme pracovali na našem novém projektu Zlatá práce. Ten si klade za cíl pomáhat lidem ve věku 50+ uspět na pracovním trhu a zároveň spolupracovat s firmami, které při současném nedostatku pracovní síly hledají nový zdroj pracovníků.

Navázali jsme na spolupráci s vládou a OSN. Taťána se již podruhé zúčastnila konference UN Women o postavení žen, kde byla součástí české delegace v čele s ministryní Janou Maláčovou.

Přivítali jsme nové partnery a představili nové produkty. U Bati jste tak mohli najít „nadační“ ponožky, od podzimu se můžete nechat inspirovat recepty v kuchařce Život, ze které je 100 Kč určeno na pomoc seniorům.
Závěr roku byl ve znamení pokračování kampaně s Penny Marketem, která upozornila na důležité téma samoty ve stáří. A také ve znamení módy – s Luxury Bags jsme navázali na úspěšný první ročník charitativního bazárku. Slavili jsme – například 10 let Best of Bristish Cars, našeho dlouholetého partnera.

Mezi 17 projektů neziskových organizací jsme v roce 2019 rozdělili více než milion korun. Děkujeme všem partnerům, firmám i jednotlivcům, kteří nás podporují.

Bez Vaší podpory bychom to nedokázali. Těšíme se na výzvy „kulatého“ roku 2020. Společně s Vámi se totiž nebojíme postavit žádné výzvě!

Taťána G. Brzobohatá
Předsedkyně správní rady

Michaela Stachová
ředitelka

Výroční zprávu si přečtete zde nebo v naší fotogalerii.